Yves SterckxAnimator Educatie voor Duurzame Ontwikkeling en Natuur- en Milieueducatie, begeleider voor middelgebergte, natuurgids, shiatsu practitioner en vrijwillig molenaar.

Na een paar jaren in het theatercircuit, werkt Yves van 1995 tot 2002 in het Gewestelijk Centrum voor Ecologie-Initiatie te Watermaal-Bosvoorde (Brussel). Van 2002 tot 2009 is hij project- en programmacoördinator bij de vzw GREEN (vandaag GoodPlanet Belgium) waar hij de touwtjes trekt van het participatief proces van het Brussels Jongerenparlement voor Leefmilieu.

Momenteel is Yves actief bij CJB , een jeugdorganisatie die ook animaties in scholen verzorgt. Tijdens z'n vrije uurtjes is hij vrijwillig molenaar op een watermolen, stapt hij enkele keren per jaar de bergen in om trektochten te begeleiden en geeft hij shiatsu-massages. Hij heeft ook een intensieve weg afgelegd dankzij 'the Work that reconnects' (Deep Ecology) volgens Joanna Macy.


Peggie DesagerPeggie bracht haar jeugdjaren door in Afrika. Ze studeerde sinologie en illustratie en werkte o.a. als toeristische gids in China. Jarenlang was ze 'altijd onderweg' op diverse continenten.

Ze werkte 8 jaar in de interne communicatie terwijl ze parallel haar passies uitbouwde: shiatsu, tekenen (ze illustreerde enkele kinderboeken), creatieve therapie, lichaams- en ontspanningswerk met groepen en individuen.

Ze reisde en werkte 2 jaar in verschillende permacultuurgemeenschappen en kiest nog dagelijks voor 'simple living', eenvoud op elk vlak.

Verhalen vertellen, 'rechtse hemisfeer' creativiteit , verticaliteit, lichaamswerk, shiatsu, moestuinieren, contact met de natuur... al deze thematieken komen momenteel samen in haar werk als animattrice. Ze begeleidt schoolgroepen, creatieve ateliers en vakantiestages.Biloba is een vereniging zonder winstoogmerk (vzw)Raad van Bestuur

Voorzitter:
Han Vandevyvere, ingenieur
Penningmeester:
Michel Van Dam, geoloog
Secretaris: Anne-Mette
Sondergaard-Lindberg, antropoloog
© Design by Olean webdesign